Vad är konst och vad är konstigt?

När Kajsa skissar i sitt block eller syr upp sin klänning, när Ida konstruerar och bygger en grind, när Oskar beskriver taktiken i sitt spel, eller när Berit lockar fram glansen på sin 307cc, då får konsten reella uttryck för mig.

En fin installation eller? Anna Odell på konstfack genomförde igår en del av sitt examensarbete genom att simulera psykisk sjukdom vilket småningom ledde fram intag på St Görans psykakut. Jag har inte själv sett det hela utan enbart fått detaljer genom press och radiointervjuer och kan naturligtvis inte uttala min åsikt på basis av en faktiskt dokumenterad grund. Men, jag tillåter mig ändå att påstå att Anna nog ändå hamnade rätt när hon tvingades på en tvångströja och gavs Stesolid. Det förefaller som om hennes förmåga, prestation och beteende bäst begränsas och får utvecklas under kontrollerade former.


Publicerat

i

av

Etiketter: