En spik i humbuggens kista

Idag fick vi ta del av en publikation i en av de mer välrenommerade medicinska tidskrifterna New England Journal of Medicine. Författarna kommer från välkända och erkända forskargrupper.

Bränn vecko- och kvällstidningarna, och de mer respekterade glättiga specialupplagorna också.
Läs istället detta: I en jämförande studie har de klart visa att minskat kaloriintag resulterar i kliniskt meningsfull viktsminskning oavsätt vilken kost man väljer. (ClinicalTrials.gov number, NCT00072995 ClinicalTrials.gov)

Alltså: ät mindre och motionera mer. Är det händelsevis någon som hört det förrut?

Detta konfirmerar vad jag som välutbildad fysiolog sagt under många år i föreläsningssalar, i kafferum, på fest och många andra sammanhang. Bland annat för att uttrycka min skepsis över alla tänkbara mystiska dietråd och -recept som inte har andra syften än lura av goda människor deras pengar.


Publicerat

i

av

Etiketter: