Bra julperspektiv

Odd Clausens Julaftonsmorgon idag är väl värt att återuppleva. Odd samtalar med Ann Lidgren, präst, Monica Einarsson, sångpedagog, Ebba Lisberg Jensen, forskare och Yasemin Arhan Modéer, regionchef på tankesmedjan Timbro, och de ger ett bra perspektiv på vissa självklarheter i juletid och vad vi kanske och bör reflektera mer över. Ett gemytligt samtal i god, just julmorgonstämning.

kalle_ankaVäl vid frukostbordet, medan Kajsa fixar till lite julgodis vid nya induktionshällen och vi samtidigt lyssnar på lite av varje på Spotify, ögnar och läser jag genom Newsmill. Rubriken lockar och det här var riktigt intressant läsning just därför att det är välanalyserat. Det berör något stort, så jag föreslår att du tar det försiktigt när du kastar dig över en minst sagt inarbetad tradition. Du ska får ett smakprov:

Kalle Anka is typically one of the three most popular television events of the year, with between 40 and 50 percent of the country tuning in to watch. In 2008, the show had its lowest ratings in more than 15 years but was still taken in by 36 percent of the viewing public, some 3,213,000 people. Lines of dialogue from the cartoons have entered common Swedish parlance. Stockholm’s Nordic Museum has a display in honor of the show in an exhibit titled ”Traditions.” Each time the network has attempted to cancel or alter the show, public backlash has been swift and fierce.

Så skriver Jeremy Stahl i Nordic Quack Sweden’s bizarre tradition of watching Donald Duck cartoons on Christmas Eve.


Publicerat

i

av

Etiketter: