Ett proprietärt dilemma

Dags för Windows update. Jo, jag har faktiskt en Windowsmaskin Win7 x64 som jag ibland känner mig nödgad att gå till när en av de få linuxbegränsningarna gör sig synlig. Bara att bita ihop.

Windows update gör mig uppmärksam på 5 viktiga uppdateringar. Jag kollar listan och ser fyra redan ikryssade val och ett okryssat, gissa vilket. EU har hytt med fingret och sagt till på skarpen – de säger visserligen aningens ödmjukt att de välkomnar – att Microsoft tillämpar full frihet för andra webbläsare att användas med sina program.

Nu dyker som sagt den uppdateringen upp men Microsoft vill visst undvika att Microsoft Webbläsarval för Windows 7 x64-användare inom EES (KB976002) installeras slentrianmässigt. Jag tolkar det aktiva val som måste göras som ett sista försök från monopolisten.


Publicerat

i

av

Etiketter: