Allt för pengarna

Läste precis min sons blogg. Oskar är professionell pokerspelare och har lärt mig mycket om poker som en seriös verksamhet. Jag har mycket stor respekt för det Oskar gör och hans syn på sitt jobb.

Bild från SVT.se
Så vill Egmont Kärnan sluka barnen

Faktum är att pokerspel, i mina ögon, är betydlig mer seriöst hanterande än det börsmäklare och aktieplacerare ägnar sig. Pokerspelaren leker med sina pengar och larvar inte bort andras på hänsynslöst risktagande.

Nåväl, nu försöker förlaget Egmont Kärnan få sina allra yngsta läsare att haka på pokertrenden och luras in i spelberoende och misär innan barnen lärt sig de grundläggande skillnaderna mellan lek och allvar. Snyggt jobbat – inte undra på att de inte vill kommentera Plus granskning av missfostret. Antagligen är det väl samma hänsynslösa cynism och avsaknad av etik och moral som driver deras pengahunger som de förvridna hjärnor som lurar på ensamma fattiga mammor och köpsugna ungdomar SMS-lån.

Pust och stön. Polisen jagar cyklister på trottoaren medan predatorerna fritt och glupskt slukar sina väl utmätta offer.


Publicerat

i

,

av

Etiketter: