I civilisationens namn

Hur fan kan det ens vara möjligt att tänka tanken att stena någon till döds? (27 juli: en beskrivning av fängelsevistelse och dom).

Kanske nåt att tänka på för de korttänkta Sverigedemokraterna: varför flyr människor Iran, eller andra länder för den delen, och hur kan vi hjälpa dem. Demokraterna förresten, tror inte de ens slagit upp ordet, dvs de förtjänar det inte som suffix – [… bygger demokrati på att alla medborgare har en serie fri- och rättigheter …].

http://mahalogie.com/blog/2009/08/19/the-stoning-of-sakineh-an-open-letter-to-iran/

Ibland är politik större och viktigare än obegripligt sifferslagsmål i tillrättalagda debattforum. Ibland måste vi ut i skiten för att göra något större och slåss för grundläggande mänskliga rättigheter. Som nu igen för att påvisa det synnerligen orättfärdiga i att på vaga grunder och uråldriga religiösa lagar döma Sakineh Mohammadi Ashtiani till döden genom stening. Ryktet säger att ett slutligt besked kommer nu på lördag och tiden är knapp för inte bara EU och Catherine Ashton utan alla EUs enskilda länder att agera aktivt. Glöm lekplatsen och solglansen i Almedalen och gör nytta!

Genom Amnesty kan du skicka din begäran om ett moratorium för stening till Ayastollen, förlåt Ayatollan.


Publicerat

i

,

av

Etiketter: