Det är inte ofta jag blir rädd

På 60-talet arbetade jag mig genom fyra fina år på realskolan i Grästorp. Det tog så där en tre år innan jag förstod att utbildning är det som skapar grund för förnuft och i sin tur sund utveckling. Sista året blev en framgång.

Grästorp, en gång det som var mitt intellektuella centrum. Nu det svartaste vi har i vårt land. Mitt hjärta stannade för ett kort ögonblick när radion meddelade att Daniel Höglund tagit mandat i Grästorps kommunfullmäktige. Jag har hört allt om det kommande historiska valresultatet, men kunde väl aldrig ana att nazisterna skulle skriva sig högst på den listan. Det ofattbara har inträffat och högerbrisen har förbytts till -storm. Så här skrev expo inför valet 2006.

Att han tar av sig den svarta kepsen när han träder in i demokratins salong betyder inte att Daniel för den skull gått från beundrare av Hitler till företrädare för demokrati. Tragiskt att han aldrig förstod vad skolan försökte förmedla.


Publicerat

i

av

Etiketter: