Busch o fy!

Jag hörde en anställd på ett äldreboende i Skaraborg intervjuas på nyheterna för en stund sedan. Pulsen steg och jag tappade nästan ratten. Vad sa han.

Jag är fullt frisk och tror inte på att spruta in något i en frisk kropp.

Fullt frisk? Uppenbarligen inte eftersom någon form rubbning i normala hjärnfunktioner drabbat honom. Dessutom pekar det på problemet med dåligt utbildad (eller outbildad/obildad) arbetskraft i den så viktiga äldrevården.

Alltså, han avser inte att vaccinera sig. Hör och häpna. Om det inte vore för resursbristen är det enkla beskedet: vaccinera dig så snart det går eller så är dörren där. Eller förresten, sparka ut förnekarna ändå.

Tänk att det fortfarande, i en civiliserad tid och i ett något så när civiliserat samhälle, går omkring människor som helt tillåter sig att fjärma sig från forskning och beprövad, evidensbaserad vetenskap. För att istället lyssna på kvackare, konspirationsteoretiker och de som väljer ovetenskapligt stöd för sitt faktaförnekande och dogmatiska kommunikation. Att okritiskt förledas av starka röster är en oacceptabel mänsklig svaghet.


Publicerat

i

av

Etiketter: