Rovet fäller sina byten och tuggar på

Det är en fantastisk tid just nu.Ett intressant skådespel på himlavalvet som förhoppningsvis kan ses framåt skymningen idag eftersom moln och gråväder tycks lätta. Jupiter och Saturnus förefaller nära varandra. Annars är fuktig luft, kanske lite regn och några få grader plus den absolut bästa tiden för löprundor.

Starka insatser av ett kollektiv (nästan likt en svärm) har resulterat i ett antal framforskade vaccin mot en dödlig världsomspännande pandemi. Förvisso: största delen av finansieringen för framtagande av vaccin kommer från skatteintäkter medan privata investerare och forskningsinstitutioner säkrar sin avans. Kanske inte ett helt perfekt delningsansvar. Men altruism och business är knepiga legobitar att få att gå ihop.

Samtidigt

Professor Tapio Salonen analyserar SCB:s siffror avseende den ökande barnfattigdomen i Sveriges många kommuners utsatta områden:

 ”… om att de ökade skillnaderna och att de invanda offentliga systemens förmåga att hjälpa och buffra och fungera som fattigdomsbekämpare har minskat över tid … ”.

Engelska skolan köps ut från börsen och riskkapitalistbolaget TA Assoc kammar hem miljarder.

Det virtuellt korta avståndet mellan Saturnus och Jupiter är i realiteten ett mycket stort avstånd. Precis som skillnaden mellan fattig och rik i vårt till synes rättvisa samhälle. Statliga välfärdssystem urholkas. Rovet fäller sina byten och tuggar på.


Publicerat

i

av

Etiketter: