Så fel det kan bli

För några dagar sedan laddade jag ned Anders Rydells och Sam Sundbergs Piraterna: de svenska fildelarna som plundrade Hollywood. Ungefär på sidan nio var jag helt fast och gick idag tveklöst till Bokus.se och köpte boken för 159 kr. Jäkla bra bok verkar det vara som de där unga skribenterna petat ihop. Ser fram mot att få hålla den i händerna och läsa om det jag tror på. Så här är det: jag hade inte köpt boken om jag inte först hade haft möjligheten att skaffa mig en rimlig uppfattning. Läs på Newsmill för att se författarnas egen uppfattning om hur bra det kan bli när nytänkandet får utrymme.

piraterna

Men så får man inte göra, inte bra. Risken finns att de IPRED-tatuerade hyenorna från det förgångna nu kommer iklädda sina falska polisbrickor och sprider sin unkna doft. Tänk så fel de har och så mycket skada de gör sig själva.

Idag är det nämligen så att det är en mycket tung dag. IPRED har tagits av vår regering och ger utrymme för privat polisagerande.

Jag tycker det är facinerande att följa tpb-rättegången. Det förefaller som Peter och de andra begåvade pojkarna har kul. Rättegången framstår som ett spel. De kreativa framtidsvisionärerna surfar sig genom sörjan och hur än avslutet blir i rätten kommer de resa sig för att helt enkelt fortsätta skapa framtid. Detta medan de mörka krafterna drar sig tillbaka till sina grottor för att räkna sina kvarvarande dollar – utan tanke på att det faktiskt är artisterna som gör jobbet åt dem.


Publicerat

i

av

Etiketter: