Piratpartiet gör skillnad

Rick Falkvinge uppmärksammade mig i sin egen bloggen presentation han höll på en open source-konferens 2007. Han gör ett  bejublat framträdande, med all rätta. Han beskriver tankarna och grunderna bakom det som format piratrörelsen och som idag är ett etablerat parti och som mognat påtagligt med breddad politik. Presentationen en bra introduktion och förklaring till det mesta av Piratpartiets fundamenta. Kan vara bra som förberedelse för vem som helst inför ställningstagandet i september i år.

Jag gjorde ett Facebook-inlägg och hamnade i ett konstruktivt tankeutbyte.

Arr, eller hur? Det är en poäng att titta på detta inslag mer än två år gammalt.  2010 är allt lika aktuellt i alla sina detaljer.

Piratpartiet är för mycket silo och kan inte styra Sverige.

Likt en plug in på din dator, som gör det möjligt att de facto köra en ny applikation, så fungerar PP-politiken, just nu. Att med ny kunskap och fakta, som gammelmonstren helt enkelt saknar, slå in en kil i traditionell partipositionering är nödvändigt för att förstå nya förutsättningar för demokratins och medborgarrättens bevarande och utveckling. Hur tror du agendan skulle sett ut i partihönsgårdarna om inte lilla (nummerärt) PP pekat? Senaste exemplet, i en betydande rad, är ACTA-diskussionen i EU-parlamentet. Nördarna rotar fram hemlighållna (obs inte hemliga) dokument och blottlägger odemokratiska beteenden i EU-kommissionen, och ordnar en storslagen delseger. Hade inte hänt om inte …

Rick Falkvinge gör ett bejublat framträdande på en open source-konferens 2007. Här http://blip.tv/file/318885 får du en bra introduktion och förklaring till det mesta av Piratpartiets fundamenta. Kan var bra som förberedelse inför ditt ställningstagande i september.


Publicerat

i

av

Etiketter: