Valet – närmar sig

Jag hörde en intervju med Mikael Wiehe på radio medan jag körde ned till Dalby för att handla något gott till middagen. Gamla Wiehe känns igen. Hans nya skiva med sin politiska tunga är skarp och ovanligt rakt fram och tydlig. Uppfriskande. Skivan lanseras såsom av en händelse när årets valupptakt är igång.

Alltsomoftast har jag plockat fram Mikaels musik och på något märkligt sätt väckts till liv. Norah Jones funkade bra som bakgrundsmusik till kvällsvarden men sen var jag helt enkelt tvungen att ta ett steg tillbaka i tiden och lyssna av några låtar som jag tog starkt intryck på åttitalet i Uppsala och Örebro.

Jag fastnade för en låt ikväll. SD har just nu gått ut och tydligare positionerat sig inför sin valupptakt som startar imorgon så Valet passade bra som påminnelse om det svarta och bruna mörker som Sverigedemokraterna försöker mata de lättsinniga med.

Men vi kan göra skillnad:

[…]
Vakna upp
Börja se dej omkring
Fatta mod
Så du kan säg’ till dina ungar när dom frågar dej
att du var en av dom som stod emot


Publicerat

i

,

av

Etiketter: