Det skakar till

FI sa statsminister Reinfeldt i P1-intervjun igår på snabbfrågan: Piratpartiet eller Feministiskt initiativ. Idag vaknar nyhetsmedia till när det är klart att USA morrar över Piratpartiets beslut att ställa upp med serverutrymme och bandbredd till WikiLeaks.

Nu förstår jag ännu bättre Fredriks snabba svar på snabbfrågan. FI är väl ofarligt och tryggt, sagt utan att jag för den skull negativt värderar det FI står för. Det är väl helt enkelt så att när makten i USA pekar med hela handen – de har med all säkerhet redan informerat Fredrik om sitt missnöje – bugar den rädde och visar fegt följsamhet. Det är klart att han inte direkt kan stövla in på PRQ och i Pirapartiets lokaler och röja, det sätter än så länge vår demokratiska lagstiftning, hmmm, stopp för. Men han visar sitt ogillande och att han kanske småningom måste stå Rambo vid.

Vad betyder det egentligen när någon försöker hindra dig från att hålla dig informerad om skeendena i samhället, mer än att demokratin kullkastas. Kanske Julian har svaret.

Från punditkitchen.com


Publicerat

i

,

av

Etiketter: