Fri i tanken?

På ett staff meeting hörde jag ikväll en CEO säga: we gonna deliver, and have fun while we do it.

Michelangelo di Lodovico Buonarroti SimoniVarför ska självklarheter behöva sägas? Det är väl så att han som prydlig amerikansk vd är stukad av managementkonsulter för att få alla de rätta attributen och bullshitorden på plats. Tänka själv och ge uttryck för personlighet och personligt engagemang räcker förstås inte i den konformistiska lättsamhetens snabba tid. Sen hör jag hans fru säga: God always comes first… Hur i herrans namn (lämpligt eller hur?) tänker de? En vältränad vd brukar ju också alltid säga: personalen är det viktigaste vi har (och kommer därmed först, eller om det är den alltid lika diffusa kunden). Jag ska inte trassla in mig mer än så, men driver man ett flygbolag med gud som viktigaste ledstjärna stundar en osäker landning.


Publicerat

i

av

Etiketter: