Surt bett i äpplet

Det var inte så länge sedan jag kompletterade min maskinpark med en Macbook. Som jag skrivit tidigare var jag en aning kluven till att ta det steget. Det finns flera skäl, Peter Sunde ger ett perspektiv på Apple som försöker ta kontrollen över ditt liv:

“Piracy is not a threat, it’s a need,” he adds. The guys from Hackulous, for instance, a group who is preparing to release a program called Kickback that will break copy protection in the Mac App store, are actually fixing a problem. “The ‘bad pirates’ are Apple, taking over the control of our everyday [computer usage].”

Och visst känns det så med alla bra lösningar de snärjer oss med. Men som sagt, det finns anledning att medvetet och eftertänksamt låta sig ledas och inte bara gapa och svälja.


Publicerat

i

,

av

Etiketter: